slideshow 1

Megvannak a ponthatárok! Új hallgatóit köszönti a Nyíregyházi Egyetem

2020. július 23-án este nyilvánosságra hozták a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait. A Nyíregyházi Egyetemre összesen 702 hallgató nyert felvételt, közülük 617-en állami ösztöndíjas formában kezdhetik meg a tanulmányaikat.

Öt felsőoktatási szakképzési, 17 alapképzési és 2 mesterképzési szakot indít az egyetem nappali, illetve levelező tagozaton. A Nyíregyházi Egyetemen a pedagógusképzés teljes palettáját betöltik a felvett hallgatók: csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, tanító és tanár szakosok tanulhatnak a campuson. Az utóbbiak, a nappali osztatlan tanár szakosok 28 szakpárban, míg a diplomára épülő tanári mesterképzés levelezős egyszakosai 13 szakon folytathatják tanulmányaikat.

A Nyíregyházi Egyetem által meghirdetett szakok ponthatárait itt, a felvi.hu aloldalán találják meg az érdeklődők:
http://www.felvi.hu/bin/content/vonal20a/szer/szer_29.html

2020-ban az alapszakok voltak a legnépszerűbbek, a következők: az óvodapedagógus szak, a programtervező informatikus, valamint a gazdálkodási és menedzsment szak. Ugyanakkor szép számmal kerültek be jelentkezők a sport- és rekreációszervezés, valamint az edző alapszakra. Az osztatlan tanári szakok közül a testnevelő tanár, a történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára, valamint az angol nyelv és kultúra tanára volt a legkeresettebb. - tájékoztatott Dr. habil. Minya Károly, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese.

A harmincszázalékos visszaesés oka elsősorban az – az ország többi felsőoktatási intézményhez hasonlóan –, hogy ettől az évtől minden tudományterületen szükséges a felvételihez az emelt szintű érettségi. Ezt legérzékenyebben a csecsemő- és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus és a tanító szakokat érintette.

A pótfelvételi jelentkezési határidejét, illetve a pontos feltételeit később (a fenntartó tájékoztatatását követően) teszi közzé az intézmény. A Nyíregyházi Egyetem kéri az érdeklődőket, hogy folyamatosan kövessék az intézmény honlapját és Facebook-oldalát.

A Nyíregyházi Egyetem várja azok jelentkezését is, akik már rendelkeznek diplomával

Az egyetem által kínált szakirányú továbbképzéseken műszaki, gazdasági és pedagógiai képesítésüket bővíthetik. Már fogadja az intézmény 18-féle képzésre a jelentkezéseket. Újként került a kínálatba a pedagógus-szakvizsga szakirányú továbbképzés – gyakorlatvezető tanító ismeretkör, a pedagógus-szakvizsga szakirányú továbbképzés – gyakorlatvezető óvodapedagógus ismeretkör, valamint a coach szakirányú továbbképzés. Ezekről bőséges információ található az egyetem honlapján: www.nye.hu. A szakirányú továbbképzésekre a jelentkezési határidő: 2020. augusztus 31.
Az idei év mérföldkőnek tekinthető a Nyíregyházi Egyetem életében, hiszen megkezdi az angol nyelvű képzéseit a külföldiek hallgatók számára a következő alapszakokon: anglisztika, mezőgazdasági mérnöki, gépészmérnöki szakokon összesen 40 fő körüli létszámmal. Ezenkívül a magyar mint idegen nyelv kurzuson is megkezdhetik egyéves tanulmányaikat a külföldi hallgatók.

 


 

2016, Nyiregyhaza