slideshow 1

 

Folytatódott a Mobility Café a Nyíregyházi Egyetemen

A Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központ Nemzetközi Kapcsolatok Csoportja 2019. szeptember 17-én kedden ismét megszervezte a 2019/20-as tanév első  Mobility Café elnevezésű rendezvényét, amelynek általános célja a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak és dolgozóinak ösztönzése a nemzetközi mobilitási tevékenységekben való részvételre. Ezen kívül az itt tanuló Erasmus+ ösztöndíjprogramban részt vevő hallgatók is figyelemmel kísérték az előadásokat, akik Romániából, Törökországból, Lengyelországból és Portugáliából jöttek a Nyíregyházi Egyetemre tanulni.

 

A hallgatói előadás során először Siteri Regina sport- és rekreációszervezés szakos hallgató élménybeszámolóját hallgatták meg az érdeklődők, aki bemutatta az Bragançai Egyetemet, beszélt az Erasmus+ mobilitása során Portugáliában szerzett pozitív tapasztalatairól, valamint az interkulturális képességének fejlődéséről.

A második előadó Virág Benjamin Gépészmérnök szakos hallgató volt, az ő élménybeszámolóját hallgatták meg a Mobility Cafén részt vevő hallgatók, mentorok és a Nyíregyházi Egyetem dolgozói. Virág Benjamin Campus Mundi ösztöndíjprogram keretén belül volt Lengyelországban tanulmányi mobilitáson. Az előadás elején részletesen elmondta a hallgatói pályázási folyamat lépéseit. Lengyelországban szerzett tapasztalatairól, valamint az interkulturális fejlődéséről beszélt.

Minden hallgató kérdéseivel személyesen is keresheti a Nemzetközi Kapcsolatok Csoport munkatársait az egyetem Hallgatói Szolgáltató Központjában („A” épület 27-es iroda). Előre egyeztetett időpontban széleskörű tájékoztatással szolgálnak az érdeklődőknek

Az Erasmus+ és Campus Mundi programokról és további információk a Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Csoport honlapján és facebook oldalán érhetők el:

http://www.nye.hu/international/

https://www.facebook.com/Ny%C3%ADregyh%C3%A1zi-Egyetem-Nemzetk%C3%B6zi-K...

(Nemzetközi Kapcsolatok Csoport)

 

               

 

 


 

2016, Nyiregyhaza