slideshow 1

 

Mentortábor volt az egyetemen

Három napos Mentortábort szerveztek a Nyíregyházi Egyetemen a Tanítsunk Magyarországért program keretében. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 11 iskolájának 150 diákja három napon keresztül ismerkedett azokkal az egyetemi hallgatókkal, akik részt vesznek az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott mentorprogramban. A projekt cél, hogy a hallgatók segítsék azokat a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat, akik hátrányos helyzetű térségben, köztük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élnek, tanulnak, a hallgatók személyesen segítik őket a tanulásban, a továbbtanulásban, illetve a pályaválasztásban, valamint több közös szakmai és turisztikai programban is részt vesznek.

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem mb. általános rektorhelyettese, valamint Halkóné dr. Rudolf Éva Nyíregyháza város Köznevelési-, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke.

A Tanítsunk Magyarországért programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium indította útjára, a célja, hogy a hátrányos helyzetű térségekben, kistelepüléseken élő általános iskolások megismerkedjenek a továbbtanulási és munkavállalási lehetőségekkel, emellett pedig kirándulásokkal és gyárlátogatásokkal inspiráló élményeket szerezzenek. Az a cél, hogy ezek a gyerekek, akik a továbbtanulási és a munkalehetőségektől távol eső településeken élnek, olyan élményekkel töltekezzenek fel, amelyek arra ösztönzik, arra sarkallják őket, hogy továbbtanuljanak, és a saját tehetségüknek megfelelő pályaívet fussanak be, megállják a helyüket a munkaerőpiacon. - emelte ki György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, - aki személyesen köszöntötte a diákokat, oktatókat, hallgatókat és a tábor szervezőit.

A Tanítsunk Magyarországért Programra 2020-ig 2,5 milliárd forintot fordít a kormányzat. Idén országosan 300 egyetemi hallgató és több mint ezer általános iskolás bevonásával indul el kísérleti jelleggel. A hallgatók számára kedvező, hogy a mentorálásért ösztöndíjat is kapnak. A Nyíregyházán most kezdődött három napos tábor pedig egyfajta ismerkedés a diákok és mentorok között.

A három napos programon több szakmai tréning, előadás, foglalkozás keretében ismerkedhettek meg a résztvevő hallatók, oktatók és a mentorprogramba bevont megyei általános iskolás diákok.

www.nye.hu / www.nyiregyhaza.hu

 

     

   

 


 

2016, Nyiregyhaza