slideshow 1

 

Jelentkezz a Tanítsunk Magyarországért mentorprogramba!

A 2019/20 TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN ISMÉT LEHET JELENTKEZNI A TANÍTSUNK MAGYARORSZÁGÉRT EGYETEMI MENTORPROGRAMBA

 

Kedves Hallgatók!
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által 2019-ben létrehozott Tanítsunk Magyarországért (TM) elnevezésű a társadalmi felzárkózást és érzékenyítést célzó egyetemi mentorprogramba a Nyíregyházi Egyetem is bekapcsolódott. A Tanítsunk Magyarországért célcsoportját a kistelepülésen élő általános iskolás tanulók képezik. A mentorok feladata, hogy megmutassák nekik a településen túli világ izgalmait és lehetőségeit, hogy segítsék őket abban, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot – legyen az szakmaszerzés, érettségi, továbbtanulás, sport, művészetek és a végén elhelyezkedés a munkaerőpiacon. 

 

A program honlapja: www.tanitsunk.hu

 

A 2018/19-es tanév 2. félévében egyetemünk közel 60 hallgatója teljesítette a kurzust, és vett részt a nyári táborban. Ők 2019 szeptemberétől kezdik meg mentori tevékenységüket a megye 11 iskolájában, amelyért havi nettó 40.000 Ft ösztöndíjban részesülnek.

 

A 2019/20 tanév első félévében ismét meghirdetésre kerül a kurzus, amelyre minden érdeklődő és program tartalmával azonosulni tudó hallgatót várunk. A kurzus „C tárgyként” kerül meghirdetésre mind a nappalis, mind levelezős hallgatók számára 30 óra/félév keretben. A jelentkezők számának függvényében több csoport indítására van lehetőség, az órák tömbösített formában kerülnek megtartásra. A kurzus elvégzése nem kötelezi a hallgatót a mentori tevékenység végzésére, annak vállalása önkéntes.

 

Szeretettel várjuk Önöket, jelentkezzenek mentorprogramunkba!

 

Dr. Baracsi Ágnes (baracsi.agnes@nye.hu), 

a Nyíregyházi Egyetem TM programkoordinátora

 


 

2016, Nyiregyhaza