slideshow 1

 

Immár a 14. Karriernap és állásbörzére került sor az egyetemen

A Nyíregyházi Egyetem a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával együttműködve 2019. május 14-én rendezte meg a 14. Karriernapját és állásbörzéjét a Bessenyei Aulában. A több mint húsz hazai kiállító, több tucat állásajánlattal, tanácsadással, tájékoztatóval várta a vendégeket. Próbainterjúkon és karrier-tanácsadáson is részt vehettek a vendégek, a színpadon szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, cégbemutatókkal kívántak a szervezők segíteni, tanácsot adni az álláskereső fiataloknak és a munka világába visszatérni vágyó idősebbeknek is. – foglalta össze a szervezők célját Halkóné dr. Rudolf Éva a Nyíregyházi Egyetem Igazgatási és Humánpolitikai Központjának központvezetője.

Az eseményen akár egy finom kávé mellett próbainterjún, karrier-tanácsadáson is részt vehettek a látogatók, az INT-Solution Kft. Karrier Kávézót rendezett be, a Sematic Kft. pedig lift-szelfi versennyel motiválta az érdeklődőket. A hallgatók nemzetközi ösztöndíjakról, az Erasmus+ és Campus Mundi ösztöndíjakról is tájékozódhattak. Színesítette a programot egy duális képzési sarok, katonai bemutatók, nyelvtanulási tréning; LEGO bemutatók, játékok, nyeremények; önéletrajz-írási tanácsadás, de munkajogi tanácsadás is.

A Karriernap hivatalos megnyitójára 10:00 órától került sor. Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora kiemelte: "A Karriernap kiemelt bemutatkozási fóruma nemcsak az intézménynek, hanem a Nyíregyháza és megyénk életében is meghatározó szereppel bíró vállalatoknak, szervezeteknek, turisztikával foglalkozó cégeknek és magának a városnak is, de fóruma a kapcsolatok építésének, a Nyíregyházi Egyetemnek is, hiszen hallgatóink, oktatóink, szakembereink közvetlenül találkozhatnak a piaci szférával, azokkal a szervezetekkel, akikkel kutatásainkban, oktatási munkáinkban nap mint nap együttműködünk, ahová a gyakorlatukat töltő majd végzett hallgatók kilépnek: a munkaerőpiacra."

A köszöntők sorát Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere folytatta, majd  Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke következett.
Az eseményt Román István, kormánymegbízott távollétében dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg.

A megnyitón felléptek a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Aerobic Diákolimpiai-bajnok) aerobikos diákjai, felkészítő tanár: Takácsné Gál Krisztina.

Az esemény főprogramjaként 10:30-tól Kerekasztalbeszélgetés kezdődött a nyíregyházi és regionális turisztikai fejlesztések témájában, ahol Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió főszerkesztője moderálásában Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője; Fekete Gyula, a Hunguest Hotel Sóstó igazgatója; Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke és  Dr. Magyar Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének oktatója, turisztika-vendéglátás szak szakfelelőse beszélt a saját szakterületéről illetve a lehetséges fejlesztések kapcsolódási pontjairól.

Ezt követően Tankolj fel tippekkel, startolj a LinkedIn-nel! címmel Kokkonen Mónika, az Int-Solution Kft. kirendeltség-vezetője, majd Karrierépítés - "És mennyi lesz a nyugdíjad?" címmel Antal Péter Tamás, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt, üzleti vezetője tartott előadást a közönségnek.

Az esemény utolsó órájában a színpadon kémia show-t láthattak a nézők, melyet az egyetem oktatója Dr. Jekő József tartott, ezt követte Kettős karrier a sportban - Sport és karrier, tanulás és egészséges életmód címmel egy "sporttalkshow" a Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézetének oktatóival, hallgatóival, bajnokaival. Kovács Richárd, osztatlan (testnevelő-történelem) tanár szakos hallgató - ökölvívó; Szurovcsják Ivett, osztatlan (testnevelő-történelem) tanár szakos hallgató - úszó; Veres Amarilla, sportszervező szakos hallgató - kerekesszékes vívó és  Vas László, főiskolai docens - Béres Tamás moderálásban osztották meg gondolataikat a sportkarrierről, a versenysport melletti tanulásról és arról, hogy miért is érdemes a Nyíregyházi Egyetemen sportszakos hallgatónak lenni.

Az eseményt a Magyar Mediball Egyesület bemutatója zárta, végül elismeréseket adtak át a legszínvonalasabb standokat szerepeltető cégek, szervezetek képviselőinek.

 


 

 


 

2016, Nyiregyhaza