slideshow 1

 

In memoriam dr. Nagy Edit

2019. május 21-en tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Nagy Edit főiskola tanár egykori kollégánk.

A hír még most is megdöbbent, annyira váratlanul történt, nem volt idő hozzászokni a gondolathoz, hogy nem leszel velünk!

Nekrológ:

 

Kedves Edit!

A Főiskola folyosóján láttalak először, s első beszélgetésünk után rögtön megtaláltuk a közös hangot! Személyiséged meghatározó volt a kollégáid között, de kevesen tudják igazán ki voltál, honnan indultál!

Egész életed Nyíregyházán töltötted, itt végezted az általános és középiskolai tanulmányaidat. Pályaválasztáskor még hezitáltál, a nyelvszakos tanári hivatás és az egészségügy szakterület között. Aztán édesanyád műtétje miatt végérvényesen az utóbbi mellett döntöttél, szerencsére. Egész életedben hirdetted, hogy a test és lélek a gyógyítás szempontjából csakis együtt kezelhető. A pszichoszomatikus szemlélet oktatói tevékenységedet meghatározta. Dr. Kopt Mária magatartáskutatót tartottad példaképednek.

Sokat tanultál életed során: egészségügyi szakoktató, individuál pszichológiai tanácsadó, relaxációs terapeuta, okleveles mentálhigiénikus, család és gyermekvédelmi mestertanár, pedagógia mestertanár végzettséget szereztél.

1993 óta tanítottál a felsőoktatásban: alapító tagja voltál a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának. 2002–ben a Nyíregyházi Főiskolán kezdtél tanítani, végül hited hívó szavát elfogadva, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán folytattad oktatói tevékenyégedet.

Munkád során szerteágazó tudományterülettel foglalkoztál, s adtad át a hallgatóknak az így megszerzett tudásod: az egészségtudományi és alkalmazott pszichológiai tudományi, kommunikáció elméleti tantárgyak oktatásával.

Az oktatói munkád során a hallgatókkal mindig megértő szeretettel foglalkoztál. Az emberekbe vetett hited otthoni példákból táplálkozott. Édesanyádhoz nagyon mély szeretet és tisztelet fűzött. Ikertestvéred és közötted az utolsó pillanatig megmaradt az a szoros kapcsolat, ami már az anyaméhben elkezdődött.

Utóbbi években sokszor mondtad: "Én úgy érzem, hogy engem a Jóisten a tenyéren hord!"

Remélem, így érzed most is a másik világban! Nyugodj Békében!

 

Dr. Nagy Andrea

 


 

2016, Nyiregyhaza