slideshow 1

 

Az Eötvös diákjainak hatalmas sikere a labdarúgó diákolimpia országos döntőjében

2019. június 7–9.-e között rendezte meg a Magyar Diáksport Szövetség a 2018/19 évi labdarúgó Diákolimpia országos döntőjét Szombathelyen. A nagyon szép és elegáns Haladás Sportkomplexumban lebonyolításra kerülő országos döntőben a II. korcsoportos kategóriában az ország azon 20 legjobb iskolájának a csapatai mérhették össze tudásukat a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért, akik a rekordszámú, 732 nevező csapat közül a városi illetve a megyei döntőket megnyerve jutottak el a vasi megyeszékhelyre, Szombathelyre.

Nyíregyházát illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét iskolánk, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata képviselte. A csapat tagjai: Asztalos Noel 4.b, Bába Péter 5.a, Baksa Benjámin László 4.d, Bogár Péter 5.b, Fábián Boldizsár 4.a, Halkó Henrik 5.d, Hegedüs Bence 4.d, Madura János 5.a, Piros Máté 4.d! (Az iskola csapatának tagjai között többen a Bozsik Akadémia U11-es korosztályos játékosai is egyben)

Szombaton 4 csoportban kezdődtek meg a színvonalas küzdelmek, ahol a körmérkőzések után az Eötvös Gyakorlóiskola csapata csoportelsőként jutott tovább a másnapi helyosztókra. A Szécsi Zsolt testnevelő-edző vezette csapat vasárnap is elszántan és lelkesen küzdött és végül magabiztosan kiemelkedő játékkal szerezte meg a Diákolimpia Országos Bajnoka címet. A csapat egy különdíjat is begyűjtött, a torna legjobb játékosának Asztalos Noelt választották.

A csapat eredményei: Csoportmérkőzések / Nyíregyháza-Komárom: 6-1, Nyíregyháza-Szekszárd: 5:2, Nyíregyháza-Kazincbarcika: 1-0, Nyíregyháza-Debrecen: 3-3, /A legjobb 8 között: Nyíregyháza-Siófok: 6-1, / Elődöntő: Nyíregyháza-Kecskemét:7-1, / Döntő: Nyíregyháza-Békéscsaba 4:0

A diákolimpiai II. korcsoport országos döntőkének bajnoka 2019-ben: a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata!

Az eredmény óriási örömet jelentett diákoknak, a szülőknek, az iskolának és minden bizonnyal a szűkebb és tágabb környezetünknek, Nyíregyháza városának és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyének egyaránt.

Gratulálunk az elért eredményhez a csapatnak és a felkészítő pedagógusnak, Szécsi Zsoltnak!

Dr. Komáromi István
igazgató

 

A labdarugó diákolimpiai bajnokcsapat (A csapat tagjai: Asztalos Noel, Bába Péter, Baksa Benjámin László, Bogár Péter, Fábián Boldizsár, Halkó Henrik, Hegedüs Bence, Madura János, Piros Máté. Edző: Szécsi Zsolt)

 

A csapat tagjai és edzőjük a Haladás arénájában

 

A csapat tagjai Eötvös – mezben (A felső sor bal szélén Pirosné Szikora Edit az iskola hivatalos képviselője)

 

Bemelegítés és edzői utasítások a mérkőzés előtt

 

Lendületes labdavezetés mérkőzés közben (A kép előterében - világoskék mezben - az Eötvösös Asztalos Noel, akit később a torna legjobb játékosává is választottak)

 

A kép közepén a lelátón („piros mezben”) szurkoló ugyancsak lelkes Eötvösös „szülői csapat”

 

A győztesnek járó kupa örömteli átvétele a díjkiosztás alkalmával

 


 

2016, Nyiregyhaza